Cenusareasa personajul meu preferat

Am citit la viata mea foarte multe carti , unele mi-au lasat un gust amar pe cand altele mi-au transmis aceeasi emotie de fiecare data cand le-am recitit. Iar din toate povestile , basmele ,cartile SF sau cartile pentru copii, tineri s-au adulti citite am ramas doar cu cateva nume de carti in cap si doar cateva personaje.
Cenusareasa este unul din personajele mele favorite , acel basm al copilailriei mele scrise de Fratii Grimm , care iti da aripi si iti mareste cotele viselor si te lasa sa visezi pana unde vrei tu , o poveste romantica in care Cenusareasa este rolul principal.
Daca as putea sa o port pe Cenusareasa cu mine prin toate celelalte basme pe care eu le citesc , cred ca ar fi super fericita fiindca in povestea ei este vorba de dragoste , saracie , agonie dar la final toate aceste lucruri dispar si ramane doar dragostea dintre un print si o printesa , i-as arata poveste Frumoasa din Padurea Adormita ar intalni o alta printesa aflata ananghie care la final este salvata de al sau print si care a trecut la fel ca si ea prin multe incercari grele pentru a ajunge la un final fericit, cred ca i-ar placea sa vada si alte povedti decat pe ale ei.
Mi-ar placea sa ii arat si astfel de povesti decat tema povesti ei precum "Robin Hood" , despre un astfel de print care mai exista printul hotilor in sensul cel bun , Robin Hood acel personaj care ia de la bogati si da la saraci , pentru ai arata un adevarat hot ,print sau cum vreti voi sa ii spuneti , dar cu un suflet bun.
Sau poate ca as duce-o pe strazile intunecate ale New-York-ului , pe timp de atac extraterestru unde cartea Barbati in negru ii va arata si un alt gen de carti , cum ar fi SF-ul , i-as arata cum acei barbati care lucreaza le cont propriu si nu depind de nimeni ajuta la salvarea omenirii de la pericolul extraterestrilor.
Daca stau si ma gandesc bine , probabil ias arataulte carti , fiind prinsa in numai un fir al unei povesti ar fi in culmea fericirii sa descopere si altfel de genuri de carti , altfel de povesti.
Iar fiindca este fata , ca si mine sigur nu as rata ocazia sa o port cu mine pin mall si prin cafenele pentru a ne racorii de atata umblat prin basmele altora inainte ca ea sa se duca inapoi in basmul ei unde totul va avea un final fericit.
Acest articol este scris pentru proba cu nr 16 de pe platforma SuperBlog ! !!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine v-am regăsit! !!

Spring SuperBlog 2018

Salutare , salutare ....Sunteți pregătiți ?  Pe locuri , fiți gata  Start !!!  S-a dat startul la cea mai interactivă și frumoasa compet...