Nico's pizza

Când te apuci sa faci pizza ,pai faci nu te incurci! !! Si uite asa am facut vro 4 pizze mari !!! Reteta pe care vo dau este una "inventată " ca sa zic asa ,nu stiu ce imi veni si am inceput sa ma gândesc , oare cum sa fac un blat pufos dar in acelasi timp crocant ? Si imi venii sa combin ingredientele cu cele ale unei prăjituri !! Si abra cadrabra "pizza"!!
 Ingrediente
Blat:
1,200gr făină alba
2 ouă separate
1praf sare 
1praf piper 
1/2 cub maia (galbenă cea mai buna)
 5-6 linguri ulei


Pentru umplutura 
4 ouă 
1 castron măsline negre
1 mana măsline verzi umplute
150 gr cașcaval 
 Sare/piper
Busuioc 
Cimbru
 Salam uscat feliat  (optional daca nu aveti salam gata feliat , puteti opta pentru salam feliat de dvs încercați cat mai subtire )
Rosi feliate cat mai subtire
Ardei gras rosu feliat foarte subtire 


Pentru sos
5 linguri bulion Sultan
1 cana apa calda .



Pasul 1
Pregatiti aluatul,  Puneti fainaintr-un castron mare , lasati-o la încălzit.
Separat desfaceti ouăle , albusurile le bateti cu un praf de sare pana se face o compozitie consistentă . Galbenusurile le batem intr-un castronel pana culoarea se accentuiaza si devine mai închisă. 

Pasul 2
Punem maiaua intr-o ceasca cu apa calda si amestecăm pana se dizolva complet . Adăugăm maiaua peste făină , apoi punem uleiul ,piperul si galbenusurile. Adăugăm apa calda pentru a le amesteca , după care spre final adăugăm albusurile si legăm compozitia !! Coca trebuie sa iasă tare dar foarte pufoasa! ! O lăsăm 10 minute la căldură pentru a creste ! 

Pasul 3
Tăiem maslinele verzi  , pe cele negre , cascavalul si le amestecăm pe toate cu cele 4 ouă,  busuiocul , cimbrul ,sarea  si piperul !!! 
Salamul feliat il lăsăm intr-o farfurie separat ,la fel facem si cu roșiile si ardeii! !! 

Pasul 4
Împărțim coca crescută în 4-5 gemotoace!!! Le intindem pe fiecare , după care punem peste ele !!!! Sosul de bulion amestecat cu apa calda pentru a deveni i maleabil. Intindem sos pe toata suprafata pizzei . După care intindem amestecul facut cu ou , iar apoi punem pe deasupra felii de salam , ardei si rosii !!! 


Pasul 5
Ungem tava cu ulei , nu exagerat ,nu folositi hartie de copt se va lipi de hartie si se va arde pe margini .
Punem pizza in tava pe care o băgăm la cuptorul preincalzit la 160 grade . Pizza va fi gata in 10-15 minute , la foc mediu !!! 
 Si gata Poftă buna !!! 

6 comentarii:

Bine v-am regăsit! !!

Spring SuperBlog 2018

Salutare , salutare ....Sunteți pregătiți ?  Pe locuri , fiți gata  Start !!!  S-a dat startul la cea mai interactivă și frumoasa compet...